La ciutat es fa amb les mans

El premi City to City, que reconeix les iniciatives d’arreu del món enfocades a millorar els entorns urbans, arriba a la seva sisena edició amb un canvi de mentalitat i amb voluntat d’obrir-se a més públic i al carrer. El guardó, impulsat pel FAD i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, inaugura l’exposició “La Ciutat a les Mans” al Museu del Disseny de la capital catalana.

El premi passa a ser biennal i temàtic a cada edició. La propera convocatòria rebrà propostes centrades en l’aprenentatge de la ciutat. Francesco Tonucci, reconegut pedagog italià, va explicar en la conferència inaugural la importància de la recuperació de la ciutat per part dels nens i les nenes. “Els infants són al carrer el que les cuques de llum als ecosistemes: indicadors de qualitat. Si ells hi són presents és que la ciutat és bona”, digué el que serà el president del jurat del VI City to City. Escoltar les seues necessitats, facilitar el joc al carrer i tornar a deixar-los anar sols a l’escola són les propostes prioritàries del creador de les Ciutats Educadores.

Un dels cartells de l'exposició "City to City"

Cartell d’Oudú per l’exposició del “City to City”

Carme Ribas, presidenta del City to City, va presentar el premi com una oportunitat pels barcelonins i barcelonines d’aprendre del bon urbanisme que es fa en altres ciutats del món. D’aquí que, en aquesta ocasió, l’exposició sigui prèvia i no posterior al lliurament del premi i reculli les propostes guanyadores i de les anteriors edicions. La transformació d’un abocador en parc urbà a Bombai, la transformació dels buits urbans a Glasgow o la rehabilitació dels barris de faveles de Rio de Janeiro, entre d’altres, poden veure’s al vestíbul del Museu del Disseny de Barcelona fins el 30 de gener.

La mostra pren la forma i va acompanyada de cartells urbans, que es poden veure tant dins com repartits per la ciutat. Cinc cartells realitzats per artistes o col·lectius a partir de frases d’urbanistes i que plantegen que la ciutat és una obra col·lectiva, oberta i en constant evolució.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s