Per què posar gandules a la Diagonal no és tan original?

La Vanguardia publica avui la noticia, enmig de previsions estupendes del resultat, de la proposta d’instal·lar gandules i cadires als laterals de l’Avinguda de la Diagonal i del Passeig de Gràcia els diumenges i festius. Analitzem aquí aquesta mesura i rebaixem el sufflè del rotatiu barcelonès.

1) No és una recuperació de l’espai públic, sinó l’aprofitament del que els “propietaris” no volen, és a dir, l’espai s’ocuparà quan el volum de vehicles privats és molt baix, que és el mateix que fan els coloms quan ocupen una taula d’una terrassa quan els ocupants marxen i la deixen lliure i plena d’engrunes. I no ens agrada ser coloms.

J.Navarro - La Información

J.Navarro – La Información

2) No és un canvi de “l’urbanisme de pedra” quan la mesura s’aplica desprès d’enormes,  costoses i qüestionables reformes d’ambdós vials centrades en el canvi del paviment. New York va tancar els trams centrals de Broadway per posar-hi cadires i taules mòbils i no va haver de fer-ho redissenyant l’avinguda. Qualsevol diria que per posar cadires plegables cal canviar tot el carrer.

3) No és un canvi important. El que és és una mesura electoralista: el seu impacte s’ajuntarà amb la finalització de les obres a dos mesos de les eleccions. La novetat impacta i crida. Les disfuncions i els conflictes es deixen pel mandat següent.

4) Els tres llocs on s’aplica són tres llocs de gran interès turístic i comercial. Especialment aquest últim està perseguint la fòrmula ideal per obrir definitivament diumenges i festius. I ja sabem que als turistes els agrada molt comprar i després relaxar-se fent coses divertides.

5) Ajuntar gandules, cadires i bon temps (la mesura entrarà en funcionament al març) no és descobrir la sopa d’all. De fet, és una de les nostres tradicions més nostrades i perseguides.

Del blog "ambbicicleta.blogspot.com"

Del blog “ambbicicleta.blogspot.com”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s